Δημοσιεύσεις — Ανοδική πορεία παρουσιάζει ο κλάδος των βιολογικών προϊόντων στην Ιταλία
Αύξηση της τάξεως του 17,3% σημειώθηκε στην κατανάλωση βιολογικών τροφίμων κατά τους πρώτους πέντε μήνες του 2014, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους. Σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Υπηρεσιών για την Αγορά Γεωργικών Προϊόντων και Τροφίμων (Ismea) και του Εθνικού Συστήματος Πληροφόρησης για τη Βιολογική Γεωργία (SINAB), ο κλάδος των βιολογικών τροφίμων παρουσιάζει τη μεγαλύτερη αύξηση κατανάλωσης από το 2002, σε αντίθεση με το σύνολο του κλάδου τροφίμων ο οποίος καταγράφει πτωτική τάση της τάξεως του 1,4%.
Συγκεκριμένα, σημαντική άνοδο στις πωλήσεις σημείωσαν τα βιολογικά ζυμαρικά, το ρύζι, τα υποκατάστατα του ψωμιού, η ζάχαρη, τα λαχανικά, τα γαλακτοκομικά και οι χυμοί. Από τα βιολογικά τρόφιμα, τα αυγά αντιπροσωπεύουν το 9,5% της συνολικής καταναλωτικής δαπάνης.
Ο αριθμός των επιχειρηματικών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των βιολογικών προϊόντων, για το 2013, ανήλθε στους 52.383, αυξημένος κατά 5,4% σε σχέση με το 2012.
Το σύνολο των εκτάσεων βιολογικής καλλιέργειας αυξήθηκε κατά 12,8% σε σχέση με το 2012, και ανήλθε σε 1.317.177 εκτάρια, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το 10,% της συνολικής καλλιεργούμενης επιφάνειας της χώρας.